Dengarlah kalian,

"Sebesar-besar keaiban (keburukan) adalah kamu mengira keburukan orang lain sedangkan keburukan itu terdapat dalam dirimu sendiri." Wallahualam.. ;)

Anda pengunjung yang ke...

Play With Kiko Boy!

Lady Bug Space..

Isnin, 3 Ogos 2009

Pesta Floria Putrajaya 2009

1 Ogos 2009, jam 10 malam aku diajak ke Pesta Floria di Putrajaya. Waktu tu Happy sangat sebab dah lama sangat tak ke tempat2 macam tuh.. Kenangan banyak yang tercipta sepanjang melawat ke situ... Huhuhu.. Wah.. Indahnyerr.. Cewahhh.. Aku sonok bergambar tapi punyerlah susah nak dapat bergambar berdua.. Rasanyer cume dapat 5, 6 keping jerlah gambar berdua daripada keseluruhan gambar2 aku tuh. Huahuahua.. Jadilah..

Tempat 1st kami singgah ialah kawasan hutan ciptaan.. Macam2 bunyi katak, cengkerik buatan.. Macam di Amazon pulak.. Ceewaahh.. Tuh kat atas tu tengok! Aku dah ajar dah cara memanjat pokok dengan betul.. Tapi tengok.. Main2 yer.. Kaki angkat lagi.. Muka tuh cik Abang uit control hensem la skit. Hehehe..

After that kami ke Pameran Bunga di dalam khemah.. Dalam nih ada aircond.. Sumernye bunga betul2 bukan cobaan.. Dalam perjalanan ke sana sempat gak posing beb..

Check it Out!!

Sempat jugak melihat aksi terjunan kolam... Bahaya tu! Aku pon posing gak. Tengok tuh.. Tiang walaupun bersaiz lebih besar dari lenganku sampai senget2 jadinyer aku kerjakan. Huahuahua...


Sempat jugak berkenalan dengan si kancil yang comel lote rekaan dari bunga-bunga ros.. Hurm.. Cun2...


CAK BAAA!!! KUCI..KUCI..KUCI..

Harap korang jangan tiru aksi2 nih.. Aksi ini DILARANG dilakukan di rumah!! Nih sume aksi luar biasa bionik... Huhuhu.. Jika umur kurang dari 18 tahun jangan cuba2 lakukan. Perlu pengawasan ibu bapa.. Hahaha.. Bukan main lagi kamu yer.. Hihihi..
Payung kesukaanku!! Payung Lutsinar Putih dan Kuning lak tuh!!Cantiknyer.. Nape tak bagi aku jer.. Membazir jer gantung2 kat atas tuh. Jadi pokok lak dia.. Meh2 sini turun ikut aku.. Aku bagi mandi air tasik Putrajaya ea.. Huhuhu..


Aku memang kagum lah dengan Pesta Floria macam nih.. Perghh!! Memang xrugi la datang walaupun dah agak lewat jugak... Nak g dari satu tempat ke satu tempat pon terpaksa jalan kuda (jalan laju2) Yerlah.. Hari minggu (Sabtu & Ahad) tutup jam 12.00. Jadi terpaksa lah rush sikit.. Kalau x ntah dapat g ke tak ngan si dia nih.... Kiranye rezeki lah berpeluang pergi bersama.. Ceeeehhh... Aku sempat gak bagi makan kat replika badak sumbu yang dari taburan kuaci.. Memang unik beb kalau x g! Cepat2 lah korang ke situ sementara stok masih ada. Hahaha..

Urm.. Kalau korang ke Pesta Floria Putrajaya nih, korang jangan lupa check in di khemah pameran bunga nih.. Nanti macam2 rekaan binatang korang nampak.. Satu yang memang unik dan terpesona ialah rekaan corak bunga2an di tiang di atas tuh.. Perrgh! Payah gak nih nak menyusun nih. Nih orang yang betul2 kreatif nampak..

Sempat gak menghala ke jeti buatan.. Bukan senang nak dapat amik gambar jambatan Putrajaya dari sudut nih.. Hehehe.. Jadi Putri Hang Li POOH la pulak berbuai2 cik mek kita nih. Hahaha..


Landscape nih created by Wilayah Persekutuan Labuan.. Urm.. Geram jerk tengok ada replika ikan2 daripada bunga2an.. Macam nak cabut jerk (Kalau Jahatla) Huhuhu..
Hah.. Yang ni pulak Landscape dari Negeri Tanah Tumpah Darahku.. Created by SUK Johor.. Nak masuk kena bukak kasut tau.. Memang adat kemelayuan sungguh rekaan landscape nyer.. Geram jer tengok orkid bergantungan..
Hah.. Dalam perjalanan balik ke Parking, aku nampaklah KLCC nih.. Pergh! Memang mengancam.. Siap ada 1 Malaysia lagi kat belakang tuh.. Ini Created by Wilayah Persekutuan. Mantop beb!!

Sebelum tinggalkan Pesta Floria Putrajaya nih kami sempatlah singgah semula ke tempat pertama kami lawati tadi.. Merehatkan kaki yang letih.. Huhuhu..

Dah sampai masanyer nih... Nak Balik!!! Hooreeeyyyy!! Uargghhh! Mengantuk dah sampai Pesta nak tutup.. Hurm.. Dapat simpan jugak satu lagi kenangan bersama..

Like Entry

1 ulasan:

  1. Great!!..absolutely great la..so wonderful la view ..waaaa kenangan terindah nih.. nie wat Rina makin teruja nk jejakkan kaki by thiz Wednesday..hikhik.....nk snap pic manyak2 gak..ehehe

    BalasPadam

Remember Me Always..


The Chapter Of My Life

Click here to get more
Provided by MasterGreetings.com