Dengarlah kalian,

"Sebesar-besar keaiban (keburukan) adalah kamu mengira keburukan orang lain sedangkan keburukan itu terdapat dalam dirimu sendiri." Wallahualam.. ;)

Anda pengunjung yang ke...

Play With Kiko Boy!

Lady Bug Space..

Rabu, 25 Ogos 2010

Bila masa nak tempah kad kahwin..

Bilakah waktu sesuai tempah kad kahwin


Bakal pengantin yang masih tertanya-tanya bilakah waktu paling sesuai utk mereka menempah kad perkahwinan. Sebenarnya anda digalakkan menempah kira kira 2-3 bulan lebih awal sebelum tarikh perkahwinan.

Kenapa?????

Menempah di saat-saat akhir mungkin akan menyebabkan tempahan anda ditolak. Terutama sekali jika anda berkahwin di musim cuti persekolahan. Waktu itu memang ramai pasangan yang akan datang menempah terlebih awal. Ini bagi mengelakkan kelewatan dan agar kad dapat diedarkan dengan sempurna.

Menempah di saat akhir juga banyak keburukannya. Bukan sahaja anda lewat mendapat kad kahwin yg ditempah tetapi anda juga kesuntukan masa untuk mengedarkan kad jemputan kahwin. Kesilapan tulisan dan ayat juga mungkin berlaku pada kad kahwin jika kelam kabut menyemak draf kad yg dibuat. Segalanya akan jadi serba tak kena. (Biasa terjadi kalu last minutes nie...)


Menempah kad perkahwinan terlalu awal juga kadang-kadang mendatangkan masalah juga. Mungkin anda akan bertukar tarikh dan tempat yg kita tidak ketahui di masa hadapan.

Jadi buatlah perancangan sebaik baiknya sebelum anda menambil kata putus menjemput sanak saudara, rakan & sahabat ke majlis gemilang yang bakal anda raikan nanti.


Pastikan yang terbaik untuk anda dan pasangan anda...serta kaum kerabat anda dan pasangan anda...

So.. aku sendiri lum start tempah.. Mungkin 3 bulan lagi b4 majlis baru nak cebok2.. Hehehe... Banyak gak la nampaknyer kena setel 3 bulan lagi b4 majlis.. Borang HIV, Borang2, Tok Mudim.. Opppsss.. Tok Kadi... Bincang confirmation with photographer, mak andam, future family in law, penginapan dannnn.. Pheeeewww.. A lots of preparation la... Ana sudah fenin la.. :p
Like Entry

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Remember Me Always..


The Chapter Of My Life

Click here to get more
Provided by MasterGreetings.com