Dengarlah kalian,

"Sebesar-besar keaiban (keburukan) adalah kamu mengira keburukan orang lain sedangkan keburukan itu terdapat dalam dirimu sendiri." Wallahualam.. ;)

Anda pengunjung yang ke...

Play With Kiko Boy!

Lady Bug Space..

Selasa, 15 September 2015

Genting Keriangan!!! (Genting Highland 2015)

Assalamualaikum....


Huwaaaaaaa.. teruknye sawang dalam blog nih...


Alhamdulillah 4 tahun bersama suami lahir 2 orang insan yang sangat istimewa buat kami...2 minggu sudah ummi dok study pasal bercuti di Genting Highland in advance celebrated my birthday.. Syukur... Semuanya dipermudahkan.. sampaikan masa nak pergi petik strawberry pon hujan berhenti.. Gembira sangat tengok anak2 happy.. Dari bayi seberat sekilo lebih masing2 sekarang da semakin membesar dah mereka.. Kami bergerak jam 8.30 pagi dan tibe lebih kurang jam 10.00 pagi.. Cuaca??? Alhamdulillah sampai parking 1st World je 10 minit selepas tu hujan lebat.. Mak aiiiii kabus tebal betul.. Anak2 WAJIB pakai sweater ye sebab masing2 paru2 lemah kompem nanti kena batuk selesema.. Ummi dan ayah nye pulak saje ngada2 nak pakai jugak.. Layan jela.. janji selagi ketiak x becak means we comfortable with that.. hahahaha..

Bayaran masuk kami menggunakan memberscard Genting RM82 (2 adult, 1 kids, 1 Infant)... Adik kira infant jela sebab saya letak dia dalam SSC hahahaha.. Staff kat kaunter cakap dia xpayah la sebab ekcik lagi kan baru 8 bulan.. (Huwwaaaa kecik nya adikkkk) Anyway yang penting 3 tempat saja yang adult boleh pergi hahahaha.. yang kanak2 pulak ada extra games.. Tapi makesure la mesti 76cm above tau.. agak2 yang rendang2 comel tu pakaikan la sneakers tebal setebalnye nak bagi lepas ketinggian.. hahahah.. adik??? kompem x lepas pon... Jum layan sepanjang di Indoor Genting Highland!!! 




Parking kat Hotel 1st world siap2..




Beratur kejap nak bayar main indoor.. Masa ni outdoor under construction..




Sampai je lepas membeli tiket (guna membercard) terus je pergi makan.. Anak2 dah lapar.. Hahaha.. Malas carik jauh2 pergi Marrybrown je guna membership dapat la 10% off..




Lepas makan kami mula la dok beraksi bergambar bagai naik games indoor.. Alhamdulillah beratur pon xlah lama.. Pejam celik kejap je dah sampai turn.. Rezeki anak2 agaknye..











Yang ni untuk kanak2 je ye.. Adult xboleh melainkan tolong angkat anta anak kesitu.. pantau je.. jangan ada yang gatal nak nek gak gajah ke kuda ke rimau ke ye..






Tengok pertunjukan sat! Dia ni memang best! Mat salleh la lupe namenya ape.. tapi show dia memang kelakar.. Anak tengah nangis nak mintak beli mainan yang mahal bak hang kat situ pon leh berenti nangis siap tepuk tangan...


Sementara tunggu ayah setelkan mainan ayah hahahaha (tembak guna senapang angin tu) kami berdua nak main ni dulu.. sian kat adik td kat indoor games satu ape pon dia xleh naik sebab kurang ketinggian.. Ummi melangut menunggu dua beranak ni dan ayahnya yang sedang syok p menembak..



Then main ni pulak.. Yang ni free je.. Hahaha.. Sebab ada sorang gurl arabian dia bagi main token dia belanja.. Hihihi.. Alhamdulillah rezeki anak2.. Kemain sampai panjat untuk masukkan bola dalam mulut binatang2 dalam tu.. Adik pon sibuk nak main..





Game 4D.. Terperanjat Zehra bile ada hantu macam nak terkeluar dari screen.. Hahahaha.. Terus dia bukak speck cakap xnak main ni la Zehra takut.. Kahkahkah.. Gelihati tengok badan dia terperanjat.. Sian dia..


Reply Believe It Or Not!


Kemudian kami ke Strawberry Farm.. Haaaa niat hati kesini memang la nak ke Strawberry Farm ni.. Dan nak ke snow world.. Tapi disebabkan 3 tahun ke atas saja rasa macam kesian pulak kat adik.. Tak merasa nanti.. Tunggulah adik 3 tahun nanti kite pergi lagi.. Jum layan di farm ni.. Ada juga Mini Cameron, Ladang Lavender.. Bayaran masuk adult RM8 tak silap.. Sebab Menteri Kewangan yang bayar sementela'ah ummi dan Zehra sibuk bergambo..







Then untuk petik pulak bayaran lain.. Huwaaaa sakit ati tak???? Sakit bernanah kan???
RM8 untuk 100gm.. Silakan menderma disini as long as x sampai kena derma 2.6b ok la kot.. Masuk2 je adik pegang strawberry n buat lubang guna jari dia.. Ayoooo.. Abesla rosak.. Pastu dia tarik dan terus makan.. Huwarggghhh.. Ummi cepat2 amik dan lap2 guna tisu baru dia makan.. Mahu2 4, 5 biji dikerjakan (dalam ati ok la tu da kira masuk pon kena bayar halal la hahahaha) Pekerja kat situ nampak perbuatan adik.. Dia senyum je dan cakap adik suke makan strawberry.. Apa lagi ummi xkesah la kalau macam tu x kena marah pon.. Hahaha.. Da dikerjakan baris tengah 3 biji then beralih ke baris kedua pulak.. 2 biji lagi dikerjakan adik buat lubang.. Adoiiii... Apepon meh layan aksi anak2 dan makpak anak2..




 







Muka bengang sebab adik curi strawberry sebijik lagi tapi kali ni dalam bakul dia..


Sebab suruh senyum dia buat muka poyoooo.. hihihih




Kasih sayang adik dan kakak... Alhamdulillah..















Tamat sudah short vacation kami sempena besday in advance ummi... Yeayyy!!! Banyak lagi koleksi gambar x sempat upload.. Nanti ada masa leh sambung masukkan.. Untuk yang nak review Genting Highland Vacation boleh la baca penulisan ummi yang xseberapa nih...

Photobucket

Like Entry

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Remember Me Always..


The Chapter Of My Life

Click here to get more
Provided by MasterGreetings.com