Dengarlah kalian,

"Sebesar-besar keaiban (keburukan) adalah kamu mengira keburukan orang lain sedangkan keburukan itu terdapat dalam dirimu sendiri." Wallahualam.. ;)

Anda pengunjung yang ke...

Play With Kiko Boy!

Lady Bug Space..

Isnin, 14 Mac 2011

Berangan Jadi Model Jap!


Hehehe.. Payah beno nak dapatkan semula mood nak upload wedding photo nih.. Skang ni baru dapat.. So memandangkan sekarang ni memang tengah rajin aku nak upload skit la gambar during studio photoshoot... Ni ari ke2 after majlis.. Seronok sangat.. Begini rupenye jadi model.. Tapi senyum terkaku pon xperasan.. Memang aku bukan biasa sangat senyum nampak gigi nih.. Abeh photographer kate dia suke kalau aku senyum nampak gigi.. Dia kate ni senyum D namenye.. Hikhikhik.. Aku test gak la.. Start masa sanding lagi photographer test senyum aku.. Dia amik 4 kali jenis senyum aku masa nikah.. Masa tu hubby lom sampai g.. Then dia tunjuk gambar tu sume kat aku dan kate dia nak yang ke4 nih.. Dia akan control memek muke aku melalui senyuman aku.. Bile dia kate 4 je aku kena senyum macam tuh.. Huuuuuu.. Naik kejung pipi dan sejuk gigi aku.. hahhaha.. Apepon meh layan... Tak banyak yang leh aku upload.. Selebihnye hanye kenangan kami berdua untuk koleksi dalam album.. Hihihi..

Memang payah sebenarnye nak dapat rasa photoshoot macam ni.. Dugaan punyela besar.. Dok kat Putrajaya dan nak deal ngan di Johor.. Ulang-alik berkali2 sampaila capai kate semangat dan setuju kedua2 pihak
(Aku dan Hubby)

Macam2 tau saat2 mendebarkan.. Marah.. Suke.. Geram... Sedih.. Ketawa... Merajuk.. Apepon best sume tuh.. U all akan jadi lebih tabah dan sabar!

Pergghhhhh! Sume ada.. Klu sume tu dimasak sure sedap enak lazat punyo.. Pape pon Alhamdulillah selamat sume.. Yehaaaaa!!

Jawe punyo.. Masa ni punyela sungguh2 aku gtau andam aku nak gak pakai tudung.. Aku xnak pakai scarf.. Andam pon garu kepala jugak la.. Mesti dia penin kan cam ne la nak digayakan ngan tudung.. Perghhh!! Kebetulan hubby ada bawak tudungku ala2 syria warna itam.. Aku lak ngah pakai syria warna hijau lumut... So aku gtau andam aku cume ada dua helai tudung.. Satu ijau ni dan satu itam.. Then dia kate leh pakai itam la.. Phewwww... Seronok! Sebab bile gambar da jadi.. Ehem2.. Not bad! Perfect! ;) Perasan kan..


 Yang ni sian hubby.. Puas dia nak senyum.. Memangla payah no nak atur senyum kite bile ada yang control.. Tips nye u all kena la ingat menda2 menarik dalam fikiran u all.. Sekali sekala u all sembang skit ngan hubby u all menda2 yang memang Raja Lawak.. Tapi jangan lebih2 tau.. Sebab nanti akan jadi macam kami nih.. Wawawa.. Sebab masa ni aku merajuk sebab hubby xsenyum betul2.. Pas tu aku cakap patotlaaaa.. kat gigi ada cili kering yang makan tengahari tadiii.. Hihihi.. So it's cheer up us!



Gambar ni pon susah gak nak senyum.. Maklumla pertama kali jadi ala2 model.. Hahaha.. Lenguh da pipi tahan senyum.. Akhirnye ehem2.. Macam berkesan jerk.. Seperti biasa photographer soh senyum nampak gigi.. Hihihi.. Kekadang jadi kekadang idak.. Hurmmm.. B2B nanti akan rasa jugak klu amik studio n outdoor nanti.. ;P

Memandangkan my fav color ni warna kuning gak.. Tak nak terlepas peluang gak la nak pakai songket.. Kuning lak tuh.. Cam ala2 zaman hang2 dulu la.. Hang Tuah.. Hihihi.. Suke sangat dapat pakai songket! Rasa macam ala2 gadis melayu gitu.. Maklumlah sape lagi yang nak ulungkan tradisi Melayu kan.. Dapat gak la melaram ngan songket raja ni.. Hihihi..


Untuk koleksi gambar semasa Majlis nak kena tunggu dapat mood balik da.. Untuk Majlis bertandang pon kena la carik mood jugak.. Adehhh.. Sik lari2 je mood ni.. Owhhhh... Lum Break1st upenye.. Hihihi.. 
Untuk koleksi after editing and tempering xleh la nak tunjuk sume k..
Banyak no da.. I xlarat U..
Like Entry

11 ulasan:

  1. sukenye tgk gambo kawenn..hehe....santek2...i like... :)

    BalasPadam
  2. Dila.. Heeee.. Ma acih.. ;) Da berlalu da tuh.. Post lambat skit sbb nak carik mood tulis pasal tawen2 ni.. hihihi..

    BalasPadam
  3. kak, santeknye!!!!!!!
    jeles2...faha amik pakej bese2 je...xde cam akak pun..huhuhu...='(

    BalasPadam
  4. hihihi.. xpela dik.. janji sumenye slesai ye dear.. paha pon mesti cantik nti.. heeee... sukeee..jgn sedih yer.. ;) kena senyum selalu sebb lagi 2/3 blan da nak tawen jugak..

    BalasPadam
  5. Salam kenal
    JOM JOIN
    CONTEST GAMBAR KAWEN YANG ANDA SUKA
    http://azieaxie.blogspot.com/2011/03/contest-gambar-kawen-yang-anda-paling.html

    BalasPadam
  6. chantekknyee gmbr kawen u..
    i likess all

    BalasPadam
  7. ma acih zura.. axie.. ok, mcm best je.. nak join la..

    BalasPadam
  8. canteknya gambar sume~
    btw congrats lah~

    BalasPadam
  9. time kasih kamareah! Yang cantik itu dari Allah.. Yang sebaliknye adalah dr sy sendiri.. ;)

    BalasPadam
  10. akak kne datg tau...ajak abg bob..hehehehe...

    BalasPadam
  11. InsyaAllah.. Rasa macam memang bole dtg dik.. Book tarikh awal2 tau gtau akak.. Takut outstation.. Tapi adiah mmg akak da standby.. ;)

    BalasPadam

Remember Me Always..


The Chapter Of My Life

Click here to get more
Provided by MasterGreetings.com